Sunday, June 3, 2012

Kranszen en spul: verborgen schatten in de Achterhoek!

De grootste schatten vind je soms zo maar vlakbij huis!

Want op steenworpafstand van ons nieuwe huis op het platteland blijkt zomaar een winkel te zitten waar ze elke vrijdag de prachtigste brocante spullen verkopen! Vanaf de weg lijkt het een boerderij, en alleen een groot bord in de wei verraadt dat hier wel eens schatten verborgen zouden kunnen liggen.

Vandaag hadden ze een open dag, en ik keek mijn ogen uit. Van de prachtige pipowagen, sierlijke serviezen, schilderijen van zigeunermeisjes tot linnengoed. En ik dacht maar één ding: 'Waarom wist ik hier niets van?!'

En toen vond ik ook nog eens dit oerhollandse doek, met daarop de tekst: 'Mijn keuken is mijn trots'. Ik heb hem pal tegenover de keukendeur gehangen, zodat het oog van bezoekers er onmiddelijk op valt.

Deze, en nog meer verborgen schatten, vind je op Halseweg 6 in Doetinchem, in het buitengebied. Als je in de Achterhoek komt, en je houdt van snuffelen tussen spulltjes van vroeger, dan is dit echt een aanrader.

Kranszen en spul is geopend op vrijdag vanaf 10 uur.

En, hoe vinden jullie mijn prachtige doek?!

10 comments:

 1. Ik vind je doek prachtig! maar ehh niet te ruig met het adres zijn hoor, voordat je het weet lopen de verkeerde personen er rond en zijn de prijzen opgedreven tot het belachelijke...zoals hier in de stad bij de kringloopwinkels!

  ReplyDelete
 2. Dit is leuk!
  Met onze kringloopwinkel ben ik niet meer zo blij. De prijzen voor kleding zijn (sorry) idioot hoog. Een tientje voor een t-shirt?
  Ik ga straks wel in de uitverkoop iets nieuws kopen.

  Groetjes, VeggieMo

  ReplyDelete
 3. Leuk zo'n winkeltje in de buurt! Mooie doek heb je gekocht.

  ReplyDelete
 4. Dat zou wel heel erg jammer zijn inderdaad. Dat is met de de kringloopwinkels in Doetinchem helaas ook gebeurd. Sommige dingen zijn er nog duurder dan bij de Action… Echt niet leuk meer.

  ReplyDelete
 5. Een tientje voor een shirt bij de kringloop vind ik ook erg duur. Dan mag het wel van een couturier zijn, en van extreem goede kwaliteit. Anders ben je in een gewone winkel goedkoper uit. Echt superjammer dat zoveel kringloopwinkels zulke rare prijzen beginnen in te voeren.

  ReplyDelete
 6. Erg leuk, en dat je dat dan niet eens weet. Mooie doek.

  ReplyDelete
 7. Ik ken haar van de montferlandfair waar ik toen met mijn atelier stond en zij met haar Pipo wagen.
  Leuke vrouw en ik wilde gisteren gaan kijken maar het weer was me te slecht af.

  Leuke doek heb je gekocht.
  Groet Thea

  ReplyDelete
 8. Heb je 'm ook aan zo'n doekenrek hangen?

  ReplyDelete
 9. Leuke vondst. Een Spakenburgse moeke in een Achterhoekse keuken! Vroeger zag je deze doeken inderdaad aan een doekenrek hangen.

  ReplyDelete
 10. Wat een leuk doek heb je gevonden en fijn dat je zo dichtbij een leuk winkeltje hebt gevonden. Helaas is hier in het zuiden de kringloopwinkel ook duur aan het worden. Pfff vorige week een vaasje gezien 12,50, nou dan ben je bij mij echt verkeerd hoor. En ook de kleding en boeken worden duur. Ik denk dat ze een graantje mee willen pikken van de crisis omdat er nu meer mensen gaan komen.....

  ReplyDelete