Kringloopwinkels

Op deze pagina zal ik de namen en adressen geven van kringloopwinkels! Aangezien ik in de Achterhoek woon, zijn de meeste daar gelokaliseerd.

Maar als jij in jouw omgeving een goede kringloopwinkel weet, laat het me dan vooral weten. Dan zet ik die er bij. Het is altijd fijn om goede adressen te hebben om te kringlopen.

De Keerkring in Varsseveld


De Keerking is een initiatief van de protestantse kerk in Varsseveld. Het is een gezellig winkeltje, en de prijzen zijn lekker laag. Dat maakt dit één van mijn favoriete kringloopwinkels. Je kunt er niet pinnen. Parkeergelegenheid is overal ruim voor handen. Je vindt in ieder geval wel een plek bij de supermarkt de Coop. En aangezien Varsseveld klein is, is het nooit ver lopen.

Het adres is Kerkplein 12, Varsseveld.

De openingstijden zijn beperkt:

  • Woensdagen en vrijdagen van 13:30u tot 17:00u. 
  • Zaterdagen van 11:00u tot 13:00u.

Stichting Aktief in Doetinchem

Deze kringloopwinkel is onderdeel van een keten: de Stichting Aktief. Ze hebben filialen in Groenlo, Winterswijk en Gendringen. Ik kom het meest in de winkel in Doetinchem. Je kunt er pinnen!

Het is een behoorlijk grote winkel. De parkeergelegenheid is vrij goed, hoewel het soms zo druk is dat je langs de kant van de weg moet parkeren. De prijzen vind ik niet altijd zo vriendelijk. Soms is een glas bij de Action nog goedkoper dan bij deze kringloop!

Het adres is Gildenstraat 43 in Doetinchem.

Ze hanteren winter en zomer openingstijden. Maar in het algemeen is de winkel 6 dagen per week geopend van 10 tot 17.

De Opslag in Doetinchem


Dit is een hele leuke, en grote kringloopwinkel. Er hangt een sfeer van de grot van Aladdin. Er zijn veel hoeken, en nissen, en trappetjes waar dan nog weer een hele grote ruimte achter zit. Ze verkopen er echt van alles. Eén van de dingen die ik bij deze kringloopwinkel erg mooi vindt zijn hun ouderwetse kasten.

Helaas zijn ze de laatste tijd wel duurder geworden vind ik.

Het adres is melkweg 8 in Doetinchem

Openingstijden


  • Maandag 13-18
  • Dinsdag 10-18
  • Woensdag 10-18
  • Donderag 10-18
  • Vrijdag 10-18
  • Zaterdag 10-17

De Opslag doet vaak mee aan de koopzondag: dat is de laatste zondag van elke maand!

Mini Manna in Doetinchem

De kringloopwinkel Mini Manna is vrij nieuw in Doetinchem. Maar erg leuk, met vriendelijke prijzen. Beter dan de prijzen bij de Stichting Aktief in ieder geval. Mijn dochter kocht er laatst nog een boek van Paul Biegel voor maar 25 cent. Je kunt hier pinnen.

Deze kringloopwinkel zit in het gebouw van de vroegere bibliotheek, en is groot en ruim. Er is een groot parkeerterrein voor de winkel. Helaas wel betaald parkeren.

De openingstijden zijn


  • Maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur
  • Zaterdag van 11.00 uur tot 16.00.

Het adres is Raadhuisstraat 25 in Doetinchem.

Kringloopwinkel De Afrit & Tweede keus Doetinchem


Dit is een enorme kringloopwinkel, maar erg ongezellig. Bovendien het er vaak ijskoud binnen. Zeker in de winter. Ook de prijzen vind ik er niet leuk. Als je binnenkomt zie je eerst heel veel gereedschap en dergelijke staan. Als je verder loopt vind je meubels, witgoed etc. Ook verkopen ze hier (nieuwe matrassen). Je kunt er pinnen, maar ik koop er zelden doordat ik ze vrij duur vind. Je kunt er pinnen.

Ze verkopen relatief veel witgoed, meubels en bedden vind ik altijd. Kleding verkopen ze er niet. Ze zijn ook actief op marktplaats.

Het adres is Fabrieksstraat 10. Je kunt er voor de duur (gratis) parkeren.

Openingstijden kon ik nergens vinden. Maar meestal zijn ze volgens mij geopend volgens 'kantooruren'.

S.A.M De Goede Doelen winkel in Terborg

Dit is ook weer een gezellig relatief klein kringloopwinkeltje. Pinnen kan niet. Een leuk winkeltje om te snuffelen. Voor de winkel kunnen ongeveer twee auto's staan. Dus de parkeergelegenheid is klein. Maar meestal kun je je auto wel langs de weg kwijt.

Het adres is Silvoldseweg 95 in Terborg. De openingstijden zijn nergens te vinden. Maar meestal zijn ze overdag wel open geloof ik.

No comments:

Post a Comment