Wednesday, February 15, 2012

Tv-meubel in 50/60-er jaren stijl

In lang vervlogen tijden, was een vuur/kachel het middelpunt van de kamer. Maar toen kwam de tv, en pikte die plek in.

En zeker toen de zogenaamde flatscreen tv's nog niet bestonden, en tv's zo'n diepe achterkant hadden, viel het niet altijd mee de tv een beetje leuk in je interieur te integreren. In ons vorige huis, dat dateerde uit de jaren zeventig, zat er naast de openhaard een plateautje. Daardoor hadden we geen tafel of tv-meubel nodig, want de tv kon er prachtig staan.

Inmiddels hebben ook wij een flatscreen tv, en die kun je aan de muur hangen. Maar eerlijk gezegd gun ik dat ding niet zo'n prominente plek aan de muur. Die reserveer ik liever voor een mooi schilderij. In ons nieuwe huis hebben we niet zo'n plateautje, en dus moest er een oplossing komen voor het vraagstuk: 'Waar, en hoe, zetten we de tv neer?!'

Het bekendste tv-meubel vind ik het klassieke grenen kastje, met aan de ene kant drie laatjes, en aan de andere kant ruimte voor de tv. Maar die wilde ik niet! Gelukkig liep ik toen bij de kringloop tegen een charmant kastje aan, in jaren vijftig/zestig stijl. Voor kringloopbegrippen vond ik het niet goedkoop: 59,- maar het staat in onze woonkamer, alsof het er altijd al hoorde. (zie foto).

Hoe hebben jullie je tv in het interieur opgenomen?
Hangt hij, of gebruik je aan kastje?

16 comments:

  1. Wow dat is mooi! Hier hebben wij een plateau naast
    de kachel waar hij opstaat...
    Hij staat in de veranda, in de woonkamer hebben
    we geen T.V.
    liefs

    ReplyDelete
  2. De mijne staat in een mooie hoekkast, achter twee deurtjes. Ik kijk niet vaak tv, dus wilde ik hem liever ook niet in het zicht hebben.
    Anna

    ReplyDelete
  3. Mooi kastje!
    Wij hebben gewoon geen tv :). Maar wel een jaren 50 kastje LOL.

    ReplyDelete
  4. Mooi kastje hoor!
    Bij ons hangt de tv in de boekenkast en daarvoor hangt de mooiste vakantiefoto op canvas. Bij ons hangt het doek op een stok en is dmv haakjes in de kast bevestigd. Als we tv willen kijken halen we het doek weg en hangen het elders op haakjes. Je zou ook een constructie kunnen bedenken met het mechanisme van een rolgordijn. Ik ben heel blij met onze oplossing want ik vind die tv's spuuglelijk!

    ReplyDelete
  5. o leuk wij hadden vroeger thuis ook zoiets

    ReplyDelete
  6. Bij ons staat hij op een kastje. We hebben een vrij grote en ik durf dat gewoon niet aan de muur te hangen.

    ReplyDelete
  7. De Tv hangt bij ons plat tegen de muur er vlak onder heb ik twee fruitkisten gehangen met een gordijntje ervoor, daarin staan de stereospullen. Die combinatie van nieuw en oud is erg leuk.

    ReplyDelete
  8. Wij hebben nog een oude beeldbuis tv die op een goedkoop tv kastje van de Ikja staat. We hebben hem in onze nep schouw gepropt. :D Daaronder ons digitale kastje en een cheap ass dvd speler. Slopende kinderen enzo.

    ReplyDelete
  9. Bij ons staat hij op een ( lage)kast. Die kast beslaat een muur (twee dezelfde naast elkaar en daar staat de tv op.
    Ik durf hem niet op te hangen. Maar een schilderij staat mooier, vind ik.

    Jouw kast vind ik erg mooi!!

    Liefs Frederique

    ReplyDelete
  10. Wij hebben een lange lage kast (strak model) donkerbruin waar de tv op staat. Erboven hangt een schilderij van Rosina Wachtmeister. Laatsgenoemde vind ik veel mooier dan de tv maar daar is mijn man het niet mee eens ;)

    Groet Isabelle

    ReplyDelete
  11. Ik vind jouw kast mooi. Het roept een bepaalde nostalgie op, die van oude foto's uit mijn album.

    ReplyDelete
  12. Mooie kast! Wij hebben nog geen platten die van ons staat op een tv tafeltje schuin in de hoek andere plek is er niet voor en ik hoef er geen in de slaapkamer dan maar liever in mn interieur in de woonkamer.
    Groetjes Famke

    Ps: je hebt gelijk,schilderij is echt wel mooier dan een tv

    ReplyDelete
  13. Die kast lijkt echt op wat mijn opa en oma vroeger hadden, kwa stijl. Hier gelukkig niet zo'n lelijk ding in de kamer. De tv dan. Kastje is mooi :)

    ReplyDelete
  14. Wat heb je een prachtig kastje gescoord! Goede kringloop hebben jullie volgens mij. Een gevaar voor je zakgeldrekening, dat dan wel weer..
    Wij hebben een hele brede lage kast waar al onze stereospullen in kunnen en waar de flatscreen op kan met nog wat mooie schalen etc. De tv staat betrekkelijk laag, zodat de schilderijen erboven goed "in beeld" hangen - tv is leuk maar de schilderijen geven ons meer vreugde.

    ReplyDelete
  15. Wat een mooi kastje!!!

    Wij hebben de vroegere commode als kastje voor de Flatscreen... Het schijnt ooit de bedoeling te zijn dat 'ie ophangt aan de muur... (manlief??) maar zolang dat niet zo is, vind ik het zo prima!

    ReplyDelete
  16. Die van ons staat op een mooi laag design meubel. AL vind ik deze retro-kast ook erg leuk. Aan de muur hang ik mijn televisie niet, te veel gedoe en je hebt nog steeds de draden die naar beneden lopen.

    ReplyDelete