Friday, December 13, 2013

Kom er maar eens achter, junior

Ik heb het memory spel Kom er maar eens achter in de kringloopwinkel gevonden. Het is de junior versie. Dus de kaartjes met die druiven die zo op elkaar lijken, en het glas sinaasappelsap zitten er niet bij, maar ik ben blij! Het kostte maar 30 cent. Dat is nog eens een kringloop prijs.

Mijn zoektocht naar Kom er maar eens achter is puur gebaseerd op jeugdsentiment. Want vroeger speelden we deze memory bij ons huis.

Kom er maar eens achter junior: nog compleet ook!

Alle kaartjes slingerden door het doosje, dus ik was er niet zeker van of het spel compleet was. Maar voor 30 cent, nam ik ook genoegen met een incompleet spel. Eenmaal thuis zocht ik de 40 kaartjes bij elkaar, en ze waren er allemaal!

En nog helemaal compleet ook!

Achtergrond informatie over Kom er maar eens achter 

Kom er Maar eens achter is een uitgave van N.V. Gebroeders Koster in Amsterdam/Meppel. Kom er maar eens achter maakt deel uit van de serie Egel-Spelen. Kom er maar eens achter is spel no. 106. Het werd uitgegeven in 1971.

Uitgeverij Gebr. Koster werd officieel in 1908. Eigenlijk waren er helemaal geen gebroeders! De man achter Egel Spelen was boekhandelaar, uitgever en oudpapierhandelaar C.J. Koster.

Er werden voornamelijk prenten en boeken uitgegeven maar ook enkele spellen. Later, in de tweede helft van de 20e eeuw werden de spellen uitgebracht onder de naam Egel Spelen.

4 comments:

 1. Wat leuk! Kringloopwinkels zijn inderdaad een goede bron voor spelletjes! Dit spelletje kende ik zelf nog niet trouwens.
  Hartstikke leuk dat ik in je lijstje met blogs over kringlopen sta! Heel erg bedankt!
  Groetjes,
  Sabine (van TrashFashion.nl)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Graag gedaan Sabine. Ik ben altijd op zoek naar leuke blogs over kringlopen.

   Delete
 2. Ow heerlijk,ik hoef jou niet te vertellen dat ik als memory-kaartjes freak (ja sorry, 't is een tic) deze ook heb ahum aantal keren). De kaartjes zijn zó leuk!

  ReplyDelete