Tuesday, December 17, 2013

Shabby Shopping: humoristisch en informatief boek over kringlopen

kringlopen
Rondkomen valt niet altijd mee in.

Tweedehands spullen kunnen dan uitkomst bieden. Maar veel mensen voelen een zekere weerstand tegen kringloopspullen. Heb jij ook last van schaamte of weerstand lees dan het boek Shabby Shopping. Een hilarisch boek dat je voorgoed van je kringloopschaamte afhelpt!

Francesa Vonck is kunstenares en moeder van 3 kinderen. Met veel humor beschrijft zij de kunst van het kringlopen. Ik schoot regelmatig in de lach bij het lezen van dit boek.

Kringlopen als onderscheidende levensstijl


Francesa beschrijft Shabby Shoppen als een nieuwe, onderscheidende levensstijl, waarbij een geheel eigen woordenschat hoort. Zo introduceert ze de zgn. Dominotechniek: een therapie die kan helpen bij onverwerkte stressgevoelens n.a.v. een kwaliteitsproduct! Of het Lege-handensyndroom: het gevoel dat het winkelen is mislukt als je met lege handen naar huis gaat. Shabby Shopping is een onweerstaanbare combinatie van informatie met humor overgoten.

Kringlopen als intellectuele studie 


Het onderwerp Kringlopen wordt benaderd als een intellectuele studie/ wetenschappelijke verhandeling, maar dan met een vette knipoog naar het genre. Hierdoor onderscheidt Shabby Shopping zich van andere interieur, curiosa en doe-het-zelf boeken.

Tips om koopjes te vinden 


Behalve dat het een zeer humoristisch boek is, geeft Shabby Shopping nuttige tips en een nieuwe manier van kijken naar tweedehands goederen. Bijvoorbeeld aan de tip voor een sollicitatiegesprek waar Frances je aanraadt te scoren met een halssnoer van parels met bijpassende manchetknopen, die je zelf maakt van pingpongballen!

Of de politiek incorrecte tip de Bloemendaalse kinderrommelmarkt te bezoeken en daar een zak spekjes te ruilen voor een antieke tuinvaas uit de Victoriaanse periode. "De jaarlijkse Bloemendaalse rommelmarkt is, mits de ouders zich er niet mee bemoeien een van de meest lucratieve evenementen voor de shabby shopper."
Ook al zet je nooit een voet over de kringloopdrempel dan nog is dit boek goed voor een middagje lekker lezen en lachen. Kringlopen zal nooit meer hetzelfde zijn!

Shabby shopping Shabby shopping Francesca Vonck  is voor 5 euro te koop bij bol.com. Niet duur dus!

No comments:

Post a Comment